Ouderportaal

Geachte ouder/verzorger,
De Tarthorst maakt gebruik van het BasisOnline Ouderportaal en wil u graag koppelen. In deze brief vindt u instructies hoe u zich kunt registreren voor het ouderportaal. Het token bovenin deze brief is alleen voor de daarbij vermelde leerling en niet van toepassing op andere leerlingen.
 Heeft u nog geen account? Volg dan 'Optie 1'.
Heeft u al een account en wilt u nog een kind toevoegen? Volg dan 'Optie 2'.

Optie 1 - Nieuw account

1.1:  Surf op het internet naar https://ouders.basisonline.nl.
1.2:  U ziet vervolgens een inlogscherm. Kies de eerste keer voor de optie ‘Ik heb nog geen account’.
1.3: Vul het token in dat u bovenaan de brief vindt. Deze krijgt u van de leerkracht van uw kind. Hiermee kunt u uw kind koppelen. Eventuele broertjes en/of zusjes kunt u in hetzelfde scherm toevoegen (hiervoor heeft u een ander token ontvangen).
1.4:  U ontvangt dan een mail met daarin een link. Klik op deze link om uw e-mailadres te bevestigen.

Optie 2 - Bestaand account

2.1:  Selecteer in de desktop omgeving (https://ouders.basisonline.nl) in het account menu rechtsbovenin het item "Mijn kind(eren)".
 
2.2: Klik vervolgens links op de knop 'Kind toevoegen'. Vul tenslotte het token in van het ontbrekende kind.
Na het doorlopen van Optie 1 of 2 ontvangt uw school een verzoek tot validatie van uw aanmelding of koppeling met een leerling. Wanneer de leerkracht uw account bevestigd heeft, ontvangt u hiervan bericht en kunt u inloggen.

Aan de slag

Mocht u na het doorlopen van de hierboven beschreven stappen niet kunnen inloggen of heeft u vragen over de mogelijkheden en het gebruik van het Ouderportaal, kijk dan op https://support.basisonline.nl/ouders of neem contact op met de school.
Er is ook een app voor Android en iOS. Klik hier voor meer informatie

Uw privacy

BasisOnline mag de gegevens die u aan ons verstrekt niet zonder meer verwerken. Vandaar dat u bij de eerste inlog op het Ouderportaal BasisOnline hiervoor toestemming dient te geven. U kunt die toestemming ook te allen tijde weer zelf intrekken, net zoals u ook zelf uw account weer kunt verwijderen. Meer informatie over hoe BasisOnline omgaat met uw privacy, kunt u in het Privacy Reglement via de volgende url https://www.basisonline.nl/privacystatement lezen.
Ook de school kan toestemmingsformulieren toevoegen aan het systeem. Deze kunt u vinden onder het kopje "Mijn Privacy". Meer informatie over de toestemmingsformulieren kunt u lezen op Klik hier voor meer informatie