WELKOM

Dit is de pagina van de onderbouwgroep in het asielzoekerscentrum van Wageningen. Deze groep heeft momenteel plek voor 12 leerlingen in de leeftijd van 5 tot en met 8 jaar. Het aantal leerlingen verschilt per week, aangezien er elke week leerlingen weggaan of bijkomen. Ze verblijven namelijk ongeveer 6 weken hier in Wageningen.

We werken vanuit thema's, die elke twee weken weer anders zijn. En per week leren we twee nieuwe letters aan. In de klas zijn we voornamelijk bezig met het aanleren van de Nederlandse taal en gewoontes. We zingen veel liedjes en doen spelletjes in de kring. Elke dag moeten we ook werken aan een tafel, wat soms nog best moeilijk is! Dan leren we tellen in het Nederlands en stempelen we woordjes met de letter van die dag.

Thema Eten en Drinken

Dit thema hebben we de letters f, m, i, l en g geleerd. De ene dag schrijven we de letter, de andere dag stempelen we er woordjes mee.

Als afsluiting van het thema 'eten en drinken' hebben we pizza's gebakken. Eerst keken we een filmpje van het Proeflokaal waarin goed werd uitgelegd hoe je pizza's moet maken. Daarna kregen we een bodem en mochten we deze zelf beleggen met saus, kaas, ananas, paprika en/of champignons. Wat hebben we lekker zitten smullen, we mochten er zelfs twee! We moesten natuurlijk wachten toen de pizza's in de oven zaten, ondertussen kleurden we een pizza-mandala.

Ons volgende thema is 'Wonen'.