Ouderbijdrage

De ouderraad organiseert elk schooljaar samen met de school veel activiteiten en feesten voor de leerlingen van de school. Daarvoor vragen wij u elk jaar een vrijwillige ouderbijdrage / activiteitenbijdrage. Dit bedrag wordt gedurende het schooljaar besteed aan diverse activiteiten zoals de kinderboekenweek, sinterklaas (cadeau), kerstviering en het paasontbijt.

Om de administratie te vereenvoudigen worden met ingang van schooljaar 2014 - 2015 ook de kosten voor de schoolreisjes en het kamp van groep 7/8 betaald uit deze ouderbijdrage. Dus de bijdragen voor het schoolreisje en de ouderbijdrage zijn samengevoegd.. De hoogte van de bijdrage is afhankelijk van de bestemming van het schoolreisje. Vandaar dat deze per jaar kan verschillen. Zonder uw bijdrage kunnen wij deze activiteiten niet realiseren. De school kan de kosten niet zelf opbrengen. Wij hopen van harte dat u bereid bent deze bijdrage te betalen.

Mocht u om een of andere reden het gevraagde bedrag niet kunnen/willen betalen of niet in één keer kunnen betalen dan vraag ik u contact met op te nemen zodat we een regeling kunnen treffen. Dit kan via mail op or@obsdetarthorst.nl of persoonlijk bij Anita (penningmeester).

Mensen met een minimuminkomen kunnen ook terecht bij de Gemeente Wageningen.
Er is een "ik doe mee"-fonds waarbij ouders met een minimuminkomen een bijdrage kunnen krijgen voor allerlei activiteiten. Dit is maximaal 250 euro per jaar. Voor kinderen zijn vrij veel zaken inbegrepen, waaronder ook de ouderbijdrage en schoolreisjes. De inkomensgrens is ruim boven minimumloon, netto per maand excl. vakantiegeld: Voor een alleenstaande ouder/ verzorger € 1.500. Voor een Gehuwde of samenwonende ouder € 1.670. Meer informatie op:

Blijft het een bezwaar om deze bijdrage te betalen dan zijn wij genoodzaakt om uw kind uit te sluiten van het schoolreisje en zal uw kind die dag op school in een andere groep deelnemen aan het onderwijs met uiteraard zijn/haar eigen programma.

Wij vinden dat uitsluiten van leerlingen bij activiteiten zoals het schoolreisje zeer onaangenaam en wij dringen erop aan om de ouderbijdrage/activiteitenbijdrage te betalen. Het is voor de ontwikkeling van uw kind van groot belang om samen met zijn/haar groep activiteiten  te delen en te vieren. Dit vergroot de sociale en emotionele binding tussen de kinderen en de leerkrachten. Zo gaat uw kind met nog meer plezier naar school. Zie ook bij Ouderraad.